HTML

Megérdemeljük

Kedves Olvasó, üdvözlöm. Rólunk szól ez az oldal. Önről és rólam, a családjainkról, a szomszédainkról, közös dolgainkról, közéletünkről és a politikusainkról. A sorsunkról, a boldogulásunkról. Nincsenek csodák, sem véletlenek, azt a sorsot érdemeljük, amelyikért a legtöbbet tesszük. Tükröt tartok, hogy lássuk, milyenek vagyunk, ez hogyan vezetett mostani helyzetünkhöz. És elmondom, szerintem mit lenne célszerű tennünk – nekem és Önnek –, hogy előrébb jussunk. Hogyan szeressük egymást, hogyan szeressük magunkat, hogyan szeressük szerelmünket. Kedves Olvasó, ha egyetért az általam leírtakkal, nyugodtan használja fel részben vagy egészben ezen blog tartalmát, közölje újra a forrást megjelölve vagy sajátjaként. Nem vágyom ismertségre vagy közéleti sikerre. Sokkal fontosabbnak gondolom, hogy élhető országban, jól éljünk. Kérem figyelmesen, gondolkodva és időrendben olvassa az általam leírtakat! Köszönöm figyelmét. Naiva Naivissima

Friss topikok

  • maxval a gondolkodó birca: A választás politikai, politikusokat kell választani, nem szakértőket. (2014.03.31. 10:21) A választás dilemmája és kérdése
  • maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Egyszerűbb k meg p betűs szavakkal illetni a kolléganőt vagy évfolyamtársnő előmenetelét és női m... (2013.09.23. 10:24) Kisebbségeink
  • maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Napi használatban nem törekszünk a nyelvünk védelmére" Hála Istennek! (2013.09.21. 12:05) Nyelvében él a nemzet

Címkék

Önhöz szólok

2013.10.10. 10:10 Megérdemeljük

Kedves Olvasó, Ön értékes ember. Vannak jogai, amiket gyakorol, van jövedelme, amit elkölt, van véleménye és értékítélete, ami alapján él és cselekszik. Van teste és van lelke, amivel él és gondolkodik, és amivel részt vesz közös életünkben. Van szája, amivel sok szépet tud mondani. Minden nap dönt, minden nap hitet tesz valami mellett. Sokféle módon van a többiekre hatással.

Az elvárásaival, az igényeivel, a cselekedeteivel. A közös életünk, társadalmunk ezekből tevődik össze. Nem tud semleges maradni, nap mint nap olyan helyzetekbe kerül, ahol választania kell, átengedi a gyalogost a zebrán, összekacsint a szerelővel és megspórolja az áfát, elhiszi a politikusnak, hogy egyetlen adókulcs megváltoztatásával száz évre meg lehet oldani az adórendszer hangolását, elvárja, hogy mindenhol legyen türelmes és figyelmes szakorvos. Napi szinten mérlegelnie kell, hogy jó-e Önnek, ha hanyagolja a megelőzést, a tanulást és önképzést, a lelkével való foglalkozást, a beszélgetést a szeretteivel és felebarátaival. 

Nem írok példákat, mit hol rontunk el. Nézzen vissza a történelmünkben, saját életében, közvetlen környezetében. Temérdek példát fog látni mindarra, amit írtam. A döntés az Öné. Egyet érthet velem, vagy kereshet számtalan ellenpéldát. Gondolhatja úgy, hogy nincs igazam. Gondolhatja úgy is, hogy többé-kevésbé igazam van, de mindez nem az Ön inge. Bízhat benne, hogy mások is olvassák ezt a blogot, és ennek hatására vagy ettől függetlenül megváltoznak, és úgy lesznek élhetőbbek a mindennapjaink, hogy Önnek nem kell változnia. Az sem számít, hogy Ön olvasta-e ezt a blogot, vagy sem. Minden nap döntési helyzetbe kerül, és dönt is, nem tud semleges maradni. Akkor is, ha ennek nincs tudatában. 

Megkönnyítendő a döntést: ha a saját egészségét, saját tudását, saját jó érzését erősíti, nagyon jót tesz, elsődlegesen magának, másodlagosan nekünk, többieknek. A saját magába fektetett idő és energia kétszeresen hasznosul, Önnek lesz jó és nekünk. Ön dönt, amilyen keresletet támaszt, amire lehetőséget hagy, olyan lesz a kínálat. Véletlenek nincsenek. Önön múlik, hogy dönt, nem a szomszédon, nem a kisebbségeken, nem a külföldön, nem az összeesküvőkön és rosszakarókon, nem a politikusokon, hanem Önön. És rajtam. Én látom, mi miért történik, látom, hogy nem hagyunk másra lehetőséget. Kérem, segítsen élhetőbb országot építenünk. Ez csak együtt megy, Ön nélkül nem. Számítok Önre, ahogy a barátai, szerettei, szomszédai is számítanak Önre. 

Arra biztatom, tegyen jót magának, érezze jól magát, legyen igényes, becsülje, tisztelje és szeresse magát. Viselkedjen másokkal úgy, ahogyan szeretné, hogy Önnel viselkedjenek. Gondoljon másokra úgy, ahogy szeretné, hogy Önre gondoljanak. Ne várjon másokra, mert Ön tudja a legtöbb jót okozni Önmagának. Az Ön változása nélkül nem jutunk sehova. Higgye el, ez Önnek, mindkettőnknek, mindannyiunknak nagyon jó lesz. Rajtunk múlik a sorsunk, és szeretném, ha végre a jó sorsunkra mondhatnánk azt, hogy megérdemeljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megerdemeljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr745482488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása