HTML

Megérdemeljük

Kedves Olvasó, üdvözlöm. Rólunk szól ez az oldal. Önről és rólam, a családjainkról, a szomszédainkról, közös dolgainkról, közéletünkről és a politikusainkról. A sorsunkról, a boldogulásunkról. Nincsenek csodák, sem véletlenek, azt a sorsot érdemeljük, amelyikért a legtöbbet tesszük. Tükröt tartok, hogy lássuk, milyenek vagyunk, ez hogyan vezetett mostani helyzetünkhöz. És elmondom, szerintem mit lenne célszerű tennünk – nekem és Önnek –, hogy előrébb jussunk. Hogyan szeressük egymást, hogyan szeressük magunkat, hogyan szeressük szerelmünket. Kedves Olvasó, ha egyetért az általam leírtakkal, nyugodtan használja fel részben vagy egészben ezen blog tartalmát, közölje újra a forrást megjelölve vagy sajátjaként. Nem vágyom ismertségre vagy közéleti sikerre. Sokkal fontosabbnak gondolom, hogy élhető országban, jól éljünk. Kérem figyelmesen, gondolkodva és időrendben olvassa az általam leírtakat! Köszönöm figyelmét. Naiva Naivissima

Friss topikok

  • maxval a gondolkodó birca: A választás politikai, politikusokat kell választani, nem szakértőket. (2014.03.31. 10:21) A választás dilemmája és kérdése
  • maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Egyszerűbb k meg p betűs szavakkal illetni a kolléganőt vagy évfolyamtársnő előmenetelét és női m... (2013.09.23. 10:24) Kisebbségeink
  • maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Napi használatban nem törekszünk a nyelvünk védelmére" Hála Istennek! (2013.09.21. 12:05) Nyelvében él a nemzet

Címkék

Mélypont: 1944

2014.03.28. 10:00 Megérdemeljük

1944-ben magyarságunknak minden szempontból a legrosszabb arcát mutattuk. Ítélkezhettünk mások sorsa felett, beleszólhattunk abba, hogy ki lehet vagy nem lehet a magyar nemzettest tagja, jelentős javakhoz juthattunk ingyen, szó szerint címkézhettünk másokat. Kéz a kézben cselekedtünk az állammal, egyéni feljelentések, sajtóutalások, munkahelyi, iskolai, vagy más intézményi vezetőnél elhintett információmorzsák az egyik oldalon, idejekorán meghozott törvények, jól előkészített gettósítás és deportálás, az elkobozható vagyon pontos felmérése és könyörtelen elvétele a másik oldalon. 

Hamis visszaigazolások tömegét kaptuk, összeharácsoltnak mondott vagyon újraosztásának nyertesei voltunk, tehát egyszerre hízott a pénztárcánk, a májunk és az igazságérzetünk, nagyon eredményesen ítélkezhettünk mások sorsa és magyarsága felett, felértékelődött mások származására vonatkozó ismeretünk, és sosem kellett elszámolnunk bűneinkkel, tehát azóta is jogosnak vélhetjük akkori cselekedeteinket. 

Magyarok vagyunk, jár nekünk az erényeinket és különlegességünket kihangsúlyozó történelem, az ennek ellentmondó esetekre pedig a történelmi igazságtétel. Csak pozitívan szerepelhetünk a történelemben, legrosszabb esetben is legfeljebb áldozatok vagyunk, bűnösök soha. Sebeket csak kaptunk, adni sosem adtunk. Ezer éve ringatjuk magunkat ebbe a hitbe, nem vagyunk hajlandóak más felvetést meghallani sem. A magyarságunkat kérdőjelezi meg nagy többségünk szerint az, aki felveti, hogy követtünk el bűnöket mi magunk is. Ez az oka annak, hogy nem tudjuk megbeszélni és feldolgozni a történelmi tévedéseinket, hibáinkat és bűneinket. Nem nyerhetünk feloldozást, mert nem vagyunk hajlandóak az odavezető útra rálépni. Inkább elkövetjük a tévedéseinket, hibáinkat és bűneinket változatlan formában újra és újra. 

Az egyetlen szerencsénk, hogy a többi demokratikus ország nem engedi meg magának, hogy ugyanazokat a történelmi hibákat és bűnöket még egyszer elkövesse, így nem jutunk olyan külső körülmények közé, hogy még egyszer ennyi borzalmas bűnt kövessünk el magunk ellen. Ez a legkevésbé rajtunk múlik, nagy többségünk hasonlóan cselekeszik azóta is, mivel ekkora égbe kiáltó egyéni és közös bűnök után sem változtunk meg semennyire sem. 

Ugyanúgy a magyarságunkból fakadó lehetetlen elvárásaink okozták és okozzák egyéni és történelmi tragédiáinkat, ahogy emiatt nem vagyunk hajlandóak szembenézni saját bűneinkkel, és emiatt nem vagyunk hajlandóak megfontolni a személyes és közös változásunkat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megerdemeljuk.blog.hu/api/trackback/id/tr915822937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása